Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Αυτός που δεν ξέρει να δίνει τίποτα, δεν ξέρει και να νιώθει τίποτα.

Όταν νιώθουμε ότι κάτι δίνουμε στους άλλους, συνειδητοποιούμε ξαφνικά την αξία μας. Κανένας δεν είναι πιο φτωχός από εκείνον που δεν δίνει τίποτα, αφού μόνο με το να δίνουμε μπορούμε να δείχνουμε τον πλούτο μας.
    Δε μιλάμε μόνο για υλικά αγαθά.
    Η μεγαλύτερη τσιγκουνιά που μπορεί να υπάρξει είναι η τσιγκουνιά της καρδιάς. Όσοι τριγυρνούν στον κόσμο χωρίς να κοινωνούν τα συναισθήματά τους, καταλήγουν φυλακισμένοι μέσα σε ένα θώρακα πανοπλίας, όπως συμβαίνει στο παραμύθι. Ο Ιππότης με την σκουριασμένη πανοπλία, Όπου στο τέλος ο ήρωας ζητάει από τα συναισθήματα να αισθανθεί.
    Ο Αλεχάντρο Ζοντορόβσκι έλεγε : "ότι δίνεις το δίνεις σε 'σένα. Ό,τι δέ δίνεις, το αφαιρείς απο σένα"
    Αξίζει τον κόπο να αναθεωρήσουμε το επίπεδο της συναισθηματικής συναλλαγής μας με τον κόσμο.
    Όπως συμβαίνει με την οικονομία των χωρών, η ευημερία εξαρτάται από τον πλούτο που κυκλοφορεί. Αν σταματήσει, χάνει τη να αξία και η οικονομία μπαίνει σε ύφεση. Το ίδιο συμβαίνει και μεε τον πλούτο της καρδιάς.
    Όσο σημαντικό είναι το να δίνουμε, άλλο τόσο σημαντικό είναι το να ξέρουμε να δεχόμαστε. Μόνο αυτοί που κάνουν να ρέει η αγάπη προς όλες τις κατευθύνσεις μπορούν να πουν πως ευημερούν συναισθηματικά.


ΝΙΤΣΕ
99 μαθήματα καθημερινής φιλοσοφίας
απο τον συγγ ΑΛΛΑΝ ΠΕΡΣΥ

2 σχόλια:

  1. πως έμπλεξε ο Νιτσε με τον Ζοντορόφσκι μόνο ο συγγραφέας και ο μεταφορέας αυτής της σαλάτας και μάλιστα τυποποιημένης,μπορούν να το εξηγήσουν...ο Νίτσε σε 99 μαθήματα...όπως λέμε 99 τρόποι να πλουτίσεις ,να βρεις γκόμενο κ.τ.λ Συγχαρητήρια στην σελίδα!να μην κουράζουμε τους αναγνώστες-πελάτες...όπως Αμερική... καλή και η ημιμάθεια...και βολική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ μου κάθε συναισθημα πρεπει να εκφραζεται. Ευχαριστω που διαβάζετε την σελΐδα. Η σελίδα λειτουργεί αφιλοκερδώς και προσφέρει στον καθένα και κάτι διαφορετικό, αναλογα την οπτική του και το επίπεδο αυτογνωσίας που έχει. Εύχομαι κι εσείς να πήρατε κάτι απο εδω μέσα. Η ημιμάθεια άλλωστε βρίσκεται σε όλους και αυτό γιατι οταν ξέρεις τον εαυτό σου, γνωρίζεις! Ευχομαι να σας φανουμε χρήσιμοι σε αυτην την φαση της ζωης σας.

      Διαγραφή