Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Συσσώρευση ψυχικής ενέργειας!

Η συσσώρευση ψυχικής ενέργειας θα πρέπει να είναι η πιο βασική μας ενασχόληση και μελέτη εδώ στη γη. Κι αυτό γιατί η πληρότητα σε ψυχική ενέργεια είναι η βάση για την υλική ευημερία, για την φώτιση του νου, για το κοντρόλ του εαυτού, για την υγεία, για τη δημιουργικότητα και τη συνειδητή ζωή – καθώς η ψυχική ενέργεια είναι η τροφή της συνειδητότητας. Ένα ποτήρι ξέχειλο με ψυχική ενέργεια, μάς επιτρέπει να κάνουμε πολύτιμα breakthrough στη ζωή μας. Η ψυχική ενέργεια είναι η ίδια η ζωή.

Αντίθετα, η σπατάλη της ψυχικής ενέργειας, μάς κάνει να λειτουργούμε αυτόματα, χωρίς έμπνευση, να είμαστε μηχανικά όντα, σκλάβοι του σώματος, των επιθυμιών και σκλάβοι επίσης άλλων ανθρώπων και διαφόρων υποβολών. Η έλλειψη ψυχικής ενέργειας είναι η αιτία της φτώχιας σε όλα τα επίπεδα.

Η σπατάλη της ψυχικής ενέργειας γίνεται βασικά μέσα απ’ το σεξ, τις λάθος τροφές και τις ηδονές γενικά, την λάθος χρήση του λόγου και τη πολυλογία, τις πολλές επαφές και την διάσπαση της προσοχής στα φαινόμενα των αισθήσεων. Πραγματικά, ο κόσμος μας εδώ στη γη και ο τρόπος που λειτουργούν οι κοινωνίες προγραμματίζουν τον άνθρωπο να ζει απ’ το πρωί ως το βράδυ μια ζωή σπατάλης της ψυχικής του ενέργειας. Κι έτσι μένει ένα μηχανικό ον, που δεν μπορεί να φωτιστεί και να αποκτήσει το κοντρόλ του εαυτού του. Τότε αφήνεται στην «τυχαιότητα», νομίζει ότι όσα του συμβαίνουν είναι τυχαία, καθώς ο νους του λόγω έλλειψης ψυχικής ενέργειας δεν μπορεί να κάνει τις διασυνδέσεις εκείνες που θα του δείξουν τις αιτίες των όσων τού συμβαίνουν.

Η έλλειψη διαλογισμού επίσης, δεν μάς επιτρέπει να ανανεωθούμε και να προσλάβουμε τις νέες κοσμικές ενέργειες που ανά τακτά χρονικά διαστήματα στέλνουν στη γη ανώτερες πηγές. Με την έλλειψη διαλογισμού, μένει ο άνθρωπος στο ίδιο συνειδησιακό επίπεδο, κάτι που αργά ή γρήγορα θα φέρει κρίσεις, γιατί έτσι εναντιώνεται στην εξέλιξη.

Μια ζωή με ρυθμό, συνοχή, συγκέντρωση, μια ζωή με σαφή στόχο (το Θείον και την Αθανασία), μια ζωή διαλογισμού και χαράς, συνδυασμένη με υπηρεσία στο κόσμο και με υγιεινή, καθαρή, φυσική διατροφή, θα μάς επιτρέψουν να αυξήσουμε τη ψυχική μας ενέργεια.

Η εγκράτεια, έρχεται σαν αποτέλεσμα ενός σαφούς πνευματικού οράματος και στόχου, και όχι σαν μια άχαρη καταπίεση. Με την εγκράτεια, το ποτήρι της φυσιολογίας μας γεμίζει με ύδωρ ζωής και πραγματώνει χαρούμενες υπερβάσεις…

εικόνα (c) Jim Diakatos
Πηγή : Terra Papers


Under Creative Commons License: Attribution Share Alike