Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η ΝΕΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ



Τι σημαίνει Νέα Ενέργεια;
-Νέα Ενέργεια είναι η Νέα Συνείδηση της Γης!
-Η Νέα ενέργεια είναι η ολοκληρωτική αλλαγή του εαυτού μας, είναι το καινούργιο, είναι η νέα μετασχηματισμένη ενέργεια που δημιουργούμε εξερευνώντας τον εαυτό μας, καθώς διαχειριζόμαστε όλες τις περιοριστικές, διαστρεβλωμένες αντιλήψεις μας, τους φόβους και τις πεποιθήσεις που υπάρχουν μέσα μας και οι οποίες μας εγκλωβίζουν και μας κρατάνε ανελεύθερους. 
-Νέα ενέργεια σημαίνει ότι αφήνουμε πίσω μας τον παλιό τρόπο σκέψης, τον παλιό εαυτό μας και σκεφτόμαστε μ' έναν καινούργιο τρόπο, διαφορετικό απ' αυτόν που μας δίδαξαν μέχρι τώρα η οικογένεια, η κοινωνία και η εκκλησία.
-Νέα ενέργεια σημαίνει ότι αναγνωρίζουμε πλήρως την Θεϊκότητά μας και γνωρίζουμε συνειδητά ότι είμαστε Θεοί-Θεές μεταμφιεσμένοι σε ανθρώπους.
-Νέα ενέργεια σημαίνει ολοκληρωτική αποδοχή του Εαυτού και ολόκληρης της δημιουργίας. Στην παλιά ενέργεια οι «πνευματικοί» άνθρωποι ανυψώνανε τον καλό τους εαυτό και εξορκίζανε αυτόν που θεωρούσαν κακό εαυτό. Στην νέα ενέργεια δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει θετικό και αρνητικό, δεν υπάρχει η αντίθεση της διττότητας. Υπάρχει μόνον η εμπειρία, χωρίς χαρακτηρισμούς, ενοχές ή κριτική.
-Στην Νέα ενέργεια αναλαμβάνεις ολοκληρωτικά την ευθύνη του Εαυτού σου και γνωρίζεις ότι εσύ δημιουργείς. Η πραγματικότητα που ζεις αυτήν την στιγμή και οποιαδήποτε πρόκληση σου συνέβη ή οποιαδήποτε εμπειρία βίωσες ποτέ στη ζωή σου την έχεις δημιουργήσει εσύ. Αυτό σημαίνει ότι είσαι δημιουργός και μπορείς να δημιουργήσεις τώρα για τον εαυτό σου την πιο όμορφη πραγματικότητα, την οποία θέλεις να ζήσεις.

-
Στην Νέα ενέργεια δεν ακολουθούμε φιλοσοφίες, δασκάλους ή γκουρού. Ο μόνος δάσκαλος και μαθητής του εαυτού σου είσαι εσύ. Κανένας δεν μπορεί να σε γνωρίζει καλύτερα από τον εαυτό σου και κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να σου πει, πώς θα διαχειριστείς και θα μετασχηματίσεις μέσα σου τις ενέργειες. Ο καθένας μας είναι διαφορετικός. Όλοι είμαστε το Πνεύμα, αλλά το Πνεύμα ποτέ δεν επαναλαμβάνεται και στον καθένα μας εκφράζεται διαφορετικά.
-Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχει χρόνος. Ζεις την κάθε στιγμή στο «εδώ και τώρα», χωρίς να περιπλανιέσαι στο παρελθόν και το μέλλον, τα οποία είναι και εκφράζουν την γραμμικότητα του γήινου χρόνου.

-
Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχει ατζέντα. Μέχρι αυτή την ενσάρκωση και σε όλες σου τις προηγούμενες ενσαρκώσεις κάθε φορά που κατέβαινες στη Γη, σχεδίαζες όλες σου τις ζωές και τις εμπειρίες που θα βίωνες, καθώς και τα μαθήματα τα οποία θα έπαιρνες με σκοπό να θυμηθείς ποιος είσαι. Τώρα γνωρίζεις ποιος είσαι και έχεις απελευθερώσει όλες αυτές τις γήινες προσωπικότητες, έχεις δώσει το τιμόνι της ζωής σου στην θεϊκότητά σου, στον Ανώτερο Εαυτό σου και δεν χρειάζεσαι καμιά ατζέντα, κανένα σχεδιασμό, γιατί εσύ είσαι ο Θεός-Θεά δημιουργός και δημιουργείς την κάθε στιγμή σου στο «εδώ και τώρα».

-
Στην Νέα ενέργεια δεν υπάρχουν κανόνες. Η νέα ενέργεια μπορεί να λειτουργήσει μόνο μέσα στην ελευθερία. Οι κανόνες και οι νόμοι είναι της παλιάς ενέργειας και είναι έλεγχος. Η νέα ενέργεια είναι ελευθερία και μπορεί να υπάρχει και να λειτουργεί μόνον μέσα στην αγάπη, από την αγάπη και για την αγάπη.
-Το πιο σημαντικό στη Νέα Ενέργεια είναι να μάθεις ν' αγαπάς τον εαυτό σου,να ερωτευτείς τον εαυτό σου και να τον εμπιστευθείς απεριόριστα. Κι επειδή η ουσία σου είναι το Πνεύμα και το Πνεύμα είναι η ουσία του Όλου, αγαπώντας τον εαυτό σου, σαν μέρος του Όλου αγαπάς το «ότι υπάρχει», αγαπάς ολόκληρη την δημιουργία.
-Η Νέα ενέργεια δεν προσδιορίζεται. Δεν υπάρχει ορισμός. Είναι απρόβλεπτη, μαγική και θαυματουργή. Και απλά είναι! Δεν υπάρχει τίποτα που μπορείς να κάνεις ή να πεις για να την προσδιορίσεις. Είναι πολύ πιο πέρα και απίστευτα πιο ψηλά απ' ότι μπορεί το μυαλό και η λογική να συλλάβει και να ελέγξει.
-Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται από το ότι δεν πάλλετε σε δονήσεις όπως η παλιά, ούτε εξαρτάται ή περιορίζεται μέσα από την πολικότητα ή την διττότητα, αντιθέτως διευρύνεται και υπερβαίνει μ' αυτόν τον τρόπο τα προηγούμενα δεδομένα και δουλεύει εντελώς διαφορετικά!-Η Νέα Ενέργεια χαρακτηρίζεται επίσης από ένα τέταρτο στοιχείο- το "Gnost", "Dei un gnost- που μεταφράζεται σαν το «δημιουργικό μας γνωρίζειν», την δημιουργική μας λύση και Θεϊκή Σοφία, που έρχεται να συμπληρώσει την τριάδα (σώμα-νου -ψυχή)!

Kαι όπως μας λέει και ο δάσκαλος Τοβίας:
«Στην παλαιά ενέργεια ο άνθρωπος θέλει απαντήσεις. Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει απαντήσεις.
Η νέα ενέργεια δεν είναι απαντήσεις. Δεν υπάρχει καμία απάντηση, επειδή η νέα ενέργεια είναι δυνατότητες. Και η δυνατότητα δεν είναι απαραίτητο να καθοριστεί ως η μοναδική απάντηση, ως η μοναδική αλήθεια, αλλά σαν πολλά, πολλά στρώματα και δυνατότητες. Έτσι ενώ ο παλαιός άνθρωπος αναζητά μιαν απάντηση σε ένα πρόβλημα, μερικές φορές πολύ απελπισμένα ή σε μεγάλη απογοήτευση, η Νέα Ενέργεια έρχεται σε σας μερικές φορές απαρατήρητα και άγνωστα, σαν δυνατότητες. Θα μπορούσατε να αρχίσετε να εγκαταλείπετε τη λέξη «απάντηση» από το λεξιλόγιό σας- όταν φυσικά επιλέγετε- και επιτρέπετε στη συνείδηση των δυνατοτήτων να αρχίσει να εισέρχεται.
Η ανθρώπινη συνείδηση θέλει τον καθορισμό. Το μυαλό ιδιαίτερα θέλει να καθορίσει τα πράγματα. Θέλει να καταλάβει και να αναλύσει. Στη Νέα Ενέργεια δεν υπάρχει κανένας καθορισμός. Είναι ελεύθερη. Είναι ανοικτή. Είναι χωρίς καθορισμό. Ο καθορισμός από την ίδια την φύση του στην Παλαιά Ενέργεια είναι ένας τρόπος οριοθέτησης, ενώ η Νέα Ενέργεια δεν έχει κανέναν καθορισμό. 
Είναι ελευθερία».Απόσπασμα από Ανώτερη Επικοινωνία του Τοβίας μέσω του Geoffrey Hoppe με τίτλο «Εργασία με τη Νέα Ενέργεια». Την μετάφραση έκανε ο Κώστας Οικονόμου, Internet, www.crimsoncircle.com 
Και ακριβώς επειδή η νέα ενέργεια δεν ελέγχεται, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να συμπορευθείς μαζί της, μόνο μέσα από την ολοκληρωτική απελευθέρωση του εαυτού σου και την ύψιστη ολοκληρωτική αγάπη, για τον εαυτό σου.
Και μετά απ' όλα αυτά μπορούμε να πούμε ότι η νέα ενέργεια και η ομορφιά της, η αγνότητα και η καθαρότητά της, είναι η «νέα συνείδηση» που έχει ακουμπήσει κι έχει εγκατασταθεί στη Νέα Γη.
Γιατί με την μεταμόρφωση την δική μας σε νέους Θεανθρώπους, μεταμορφώθηκε παράλληλα και η Γη μας, σε Νέα Γη.
Η Νέα ενέργεια τέλος είναι η υψηλότερη δονητική  και διευρυντική συχνότητα που υπήρξε ποτέ στον πλανήτη Γη.
Τώρα τι πρέπει να γνωρίζουμε καθώς συμπορευόμαστε μέσα στην αγκαλιά της Νέας Ενέργειας;

Επειδή η Νέα ενέργεια έχει μια αμεσότητα να ανταποκρίνεται σε ό,τι επιλέγεις να δημιουργήσεις, αλλά έχει και μια αμεσότητα ν' ανταποκρίνεται ακόμα και στην πιο απλή σκέψη, χρειάζεται να προσέχουμε τον τρόπο που λειτουργούμε και σκεφτόμαστε. Γιατί πολλές φορές η συνήθεια του μυαλού να δημιουργεί σενάρια δράματος και θυματοποίησης μας παρασύρει και ξεφεύγουμε από ένα καινούργιο και δροσερό τρόπο σκέψης.

Είναι η ώρα να δημιουργήσουμε την πιο θαυμαστή πραγματικότητα που έχουμε ποτέ ονειρευτεί και για μας και για τον πλανήτη μας. Για να συμβεί όμως αυτό καλά θα κάνουμε να παρατηρούμε το μυαλό μας και να είμαστε προσεκτικοί με τον τρόπο που σκεφτόμαστε. Γιατί αυτό που σκεφτόμαστε, αυτό δημιουργούμε.

Εάν πάλι πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζουμε τον καινούργιο τρόπο να σκεφτόμαστε και να λειτουργούμε, τότε ζητάμε την βοήθεια του Ανώτερου Εαυτού μας, του Θεού που είμαστε.
-Ποιος είναι ο καινούργιος τρόπος, που μπορώ ν' αντιλαμβάνομαι τις εμπειρίες μου και την ζωή μου ολοκληρωτικά;Ο Εαυτός, εάν εσύ του δώσεις το τιμόνι θα σε καθοδηγήσει και θα γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις για να επιτρέψεις στο καινούργιο να μπει στη ζωή σου.
Η φίλη μου η Κατερίνα Σαμψών χρησιμοποιεί μια ατάκα που μου αρέσει πάρα πολύ. Για οτιδήποτε μας συμβαίνει, οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόκληση εμφανίζεται, λέει σαν αστείο την φράση ,
«πάρτο αλλιώς» κι έτσι αφαιρεί και την σοβαρότητα της κάθε κατάστασης και κρατάει και την διάθεσή μας πιο ελαφριά.
«Πάρτο αλλιώς» λοιπόν και αντιμετώπισε το κάθε τι στη ζωή σου μ' έναν καινούργιο και διαφορετικό τρόπο!

Τώρα είναι η ώρα για να κάνεις επιλογές.
Τόλμησε να κάνεις τις επιλογές σου και βγες από το γνωστό και το δεδομένο. Ζήτα για τον εαυτό σου το καινούργιο και το ανατρεπτικό. Μια οντότητα του φωτός δεν φοβάται το άγνωστο και δεν φοβάται και το καινούργιο. Ήδη έχεις κάνει πολλές ανατροπές μέσα σου και πολλές αλλαγές δουλεύοντας με τον εαυτό σου. Εσύ είσαι αυτός-αυτή που έκανες το κβαντικό άλμα στη Γη! Εσύ είσαι το «Πρότυπο» και το μεγαλείο! Εσύ είσαι ο Θεός-α! Γι' αυτό τόλμησε και κάνε υπέροχες και ανατρεπτικές επιλογές για την ζωή σου και ζήτα αυτό που μέχρι χθες θεωρούσες απίθανο να σου συμβεί. Ανέτρεψε τα πάντα στη ζωή σου και ζήσε μαγικά κι απρόβλεπτα, όπως ακριβώς είναι και η νέα ενέργεια!
Όταν κάνουμε συνειδητές επιλογές ενεργοποιούμε την ενέργεια και έλκεται και έρχεται η υποστήριξη από όλες τις γήινες και ουράνιες δυνάμεις, για την πραγματοποίηση! Όταν δεν κάνουμε επιλογές και είμαστε «αδρανείς», δεν κινείται η ενέργεια.
Στη Νέα Ενέργεια, η παλιά ενέργεια αυτοακυρώνεται. 
Δεν έχει καμιά θέση το παλιό μέσα στο καινούργιο. Δεν μπορείς να είσαι δάσκαλος-α της νέας ενέργειας, να είσαι Θεός-ά δημιουργός και να χρησιμοποιείς παλιούς τρόπους για να δημιουργήσεις. Δεν λειτουργεί.
Η μετάβαση στη νέα ενέργεια έγινε, το κβαντικό άλμα έγινε και η παλιά ενέργεια με ότι εκείνη κουβαλάει αποχώρησε για μας ανεπιστρεπτί.
Χρειάζεται να το γειώσουμε καλά αυτό και να έχουμε υπομονή με τον εαυτό μας, έως την στιγμή που θα ευθυγραμμιστεί (ο εαυτός), με την νέα ενέργεια και τους καινούργιους τρόπους που δημιουργεί. Ένας ανασταλτικός παράγοντας για να γειώσουμε την νέα ενέργεια, είναι η συνήθεια, το ότι μάθαμε να συμπεριφερόμαστε με συγκεκριμένους τρόπους, με πολλά πρέπει και πολλούς κανόνες. Για να ξεφύγουμε απ' οτιδήποτε παλιό μας αποκοιμίζει, χρειάζεται να είμαστε συνειδητοί και να παρατηρούμε συνεχώς τον εαυτό μας.

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ … Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ … ΚΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ.


Το ανθρώπινο σώμα είναι μια τέλεια μηχανή, απίστευτα περίπλοκη ,και με άπειρες δυνατότητες.Όσο και αν έχει προσπαθήσει η επιστήμη να κατανοήσει αυτό το κυτταρικό όχημα, όλο και ανακαλύπτει καινούρια πράγματα ,και όταν βρίσκει μια απάντηση σε κάτι, τότε πάντα αναβλύζουν νέα ερωτήματα .
Το ανθρώπινο σώμα έχει πέντε βασικά κέντρα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση του στον τρισδιάστατο κόσμο , και τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουμε μιας και αυτά είναι τα <<εργαστήρια>> όπου δημιουργούμε τα εγώ μας ,η τις πτυχές μας ,η διαφορετικά …τα ψυχολογικά μας επιπρόσθετα.
Aπό αυτά τα κέντρα και με τις ενέργειες που διαθέτουν, τρέφονται όλα τα ψυχολογικά στοιχεία  που δημιουργήσαμε και που αναβλύζουν στον ψυχισμό μας.
Κάθε ένα κέντρο από αυτά λειτουργεί με την δική του ενέργεια, και ανάλογα με το πιο εγκέφαλο χρησιμοποιεί ένα ελάττωμα για να εκφραστή, καταναλώνει και την αντίστοιχη ενέργεια.   
Μια πτυχή του εαυτού μας που θα προκαλέσει ένα  συναίσθημα θα κατανάλωση συναισθηματική ενεργεία ,αν είναι  σκέψεις  τότε θα καταναλώσουν   διανοητική ενέργεια ……κλπ…….

Αυτά τα πέντε κέντρα είναι …………….
1] Διανοητικό κέντρο , με έδρα τον εγκέφαλο...στο Κρανείο .σχετίζετε με όλες τις διανοητικές λειτουργίες ,σκέψεις ,πεποιθήσεις ,απόψεις, ιδέες, προγραμματισμός, απομνημόνευση, ανάλυση  κλπ  
2] συγκινησιακό κέντρο , με έδρα την περιοχή του ηλιακού πλέγματος .σχετίζετε με αισθήματα και συναισθήματα ,αγάπη, φόβος, χαρά ,θλίψη ,άγχος ,ανασφάλεια, αισιοδοξία, πίστη κλπ  
3] κινητικό κέντρο ,με έδρα το πάνω μέρος της σπονδυλικής στήλης ,σχετίζετε με την κίνηση ,χειρονακτική εργασία, αθλητισμός ,συνήθειες ,τικ, κλπ
4] ένστικτο κέντρο ,με έδρα το κατώτερο μέρος  της σπονδυλικής στήλης, σχετίζετε με ένστικτες λειτουργίες όπως η λειτουργία της καρδιάς ,η πέψη ,η αναπνοή, η κυκλοφορία του αίματος  κλπ
5] σεξουαλικό κέντρο ,με έδρα τα σεξουαλικά όργανα, που σχετίζετε με την αναπαραγωγή, και την σεξουαλική δραστηριότητα .
Αυτά τα 5 κέντρα λέγονται  και…… τρεις εγκέφαλοι….. [ σύμφωνα με την γνωστική διδασκαλεία ]και τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με πολύ λεπτές  δέσμες νεύρων
Λέγονται έτσι διότι τα τρία τελευταία κέντρα κινητικό, ένστικτο, και  σεξουαλικό μαζί, αποτελούν τον τρίτο  εγκέφαλο, που βρίσκετε κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης.[ νωτιαίος μυελός ]

Αυτοί οι τρεις εγκέφαλοι [ή 5 κέντρα ] πρέπει να λειτουργούν αρμονικά μεταξύ τους
Και με τις αντίστοιχες ενέργειες που το κάθε ένα διαθέτει .
Όμως συμβαίνει ο σύγχρονος τρόπος ζωης ,συμπεριφοράς ,σκέψεις και δράσης
Να κάνουν αυτά τα κέντρα να λειτουργούν ακατάστατα ,ανταγωνιστικά ,σε σύγκρουση, και το ένα να κλέβει ενέργεια από το άλλο .

Οι αρχαίοι Έλληνες πρώτοι πιθανόν είχαν αντιληφθεί την σημασία της ισομερούς εκπαίδευσης αυτών των εγκεφάλων, για αυτό και σε όποιο αρχαίο ιερό και αν  βρεθούμε ,πάντα θα βρίσκουμε εκτός από τον ναό και την ακαδημία, ένα θέατρο ,και έναστάδιο.
Πολλές φορές μετά από υπερβολική μελέτη η ανάγνωση ενός βιβλίου, αισθανόμαστε την ανάγκη να περπατήσουμε λιγάκι, να κινηθούμε ,η άλλες φορές να ακούσουμε μουσική.
Αυτό συμβαίνει διότι το διανοητικό κέντρο έχει καταναλώσει αρκετή από την ενέργεια του, και χρειάζεται χρόνο για να αναπληρώσει αυτή την ενέργεια .
έτσι αλλάζοντας  κέντρο, βάζοντας δηλαδή το κινητικό να δουλέψει με το περπάτημα ,η το συγκινησιακό με την μουσική πετυχαίνουμε αυτή τη αναζωογόνηση .
Αυτό γίνετε πολλές φορές μηχανικά χωρίς να γνωρίζουμε το γιατί .
Είναι το ότι το σώμα μας γνωρίζει αυτό που χρειάζεται, και μας προκαλεί αυτήν την παρόρμηση η τάση.
Το καλύτερο φυσικά είναι να είμαστε ενήμεροι και συνειδητοί από αυτή την διαδικασία . 

Ο περισσότερος κόσμος δέχεται  σαν εγκέφαλο μόνον αυτόν τον οποίο έχουμε στο Κρανείο.
Όμως ο κάθε ένας και η κάθε μια μπορεί να επαληθεύσει με απλή παρατήρηση, ότι υπάρχει μια περίεργη και διαφορετική δράση, και πολλές αντιφάσεις σχετικά με την ψυχολογία μας και με  διάφορα ζητήματα που μας απασχολούν .
Άλλα λέει η λογική μας [διανοητικός εγκέφαλος] και άλλα τελικά κάνουμε, η επιθυμούμε   [ ο κινητικός, η συναισθηματικός  εγκέφαλος ].
Αυτό δηλαδή που για κάποιον εγκέφαλο είναι σωστό για κάποιον άλλον είναι λάθος .
Βλέπουμε ότι η σύγκρουση και η αντίθεση βρίσκετε πρώτα μέσα μας ,στην ψυχολογία μας, και αυτή την εσωτερική σύγκρουση εκφράζουμε και έξω μας .
Είναι πολύ φυσικό ότι αν δεν μπορούμε να τα βρούμε με τον εαυτό μας ,πως θα τα βρούμε με τον διπλανό μας.

Το άγχος , η ανασφάλεια ,η αβεβαιότητα , είναι το αποτέλεσμα αυτό της εσωτερικής σύγκρουσης
Οι τύψεις του ότι κάτι δεν κάναμε καλά ,ότι  έπρεπε να γίνει αλλιώς κλπ  δεν είναι παρά η εσωτερική διαφωνία μέσα μας.............  και όχι η συνείδηση μας
Είναι σαφές και ξεκάθαρο  ότι αν πραγματικά  θέλουμε την ενότητα ,και την ειρήνη  θα πρέπει να την αναζητήσουμε πρώτα μέσα μας .
Είναι τελείως  μάταιο να διαδηλώνουμε κατά του πολέμου, του ρατσισμού, και του διαχωρισμού ,όταν εμείς οι ίδιοι είμαστε αυτό που καταδικάζουμε.
Είδαμε τα τελευταία χρόνια ότι μόλις τελείωνε ένας πόλεμος σε ένα σημείο του πλανήτη, μετά από λίγο έκανε μετάσταση σε ένα άλλο.

Η εικόνα του κόσμου, είναι η δική μας εικόνα που την προβάλουμε , ο κόσμος είναι αυτό που εμείς είμαστε .
Αυτό έχει ειπωθεί εδώ και χιλιάδες χρόνια, και με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους .

Ο διανοητικός εγκέφαλος για παράδειγμα,  μας λέει ότι είναι σωστό  να κάνουμε μια επένδυση σε ένα ακίνητο, παίρνοντας κάποιο δάνειο, και ότι είναι καλό να γίνει .
Μετά από λίγο καιρό έχουμε άλλη γνώμη , αυτή την φορά  από τον εγκέφαλο των συγκινήσεων ο οποίος   λόγω της κρίσης, ο φόβος έχει κυριαρχήσει και ο νους  μας λέει ότι ήταν λάθος και δεν έπρεπε να γίνει .
Ξεκινάμε να καπνίσουμε ένα τσιγάρο  από απλή περιέργεια, και μετά από λίγο διάστημα γίνεται συνήθεια από τον εγκέφαλο της κίνησης, και όσο και αν ο εγκέφαλος της διανόησης είναι υπέρ της διακοπής αυτής της συνήθειας, ο κινητικός εγκέφαλος που τα έχει κάνει πλακάκια με το συναισθηματικό δεν το επιτρέπουν.
Ο εγκέφαλος της συγκίνησης θυμώνει με ένα συνάδελφο μας ή με κάποιο συγγενή μας και το θεωρούμε αρχικά πολύ φυσικό και σωστό,  αφού μας πρόσβαλε, ή έκανε κάτι που δεν έπρεπε.
Μετά που έχει τελειώσει το γεγονός, ο διανοητικός εγκέφαλος αναρωτιέται  μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί στην συμπεριφορά μας.
Η έκφραση…. << αυτός δεν ξέρει τη θέλει>>   η   << δεν ξέρουμε τη θέλουμε >>, είναι διαδεδομένη παντού και δηλώνει τον αναποφάσιστο η αυτόν που βρίσκετε σε μια εσωτερική σύγχυση, και δεν είναι σε θέση να επιλέξει, για το τι είναι καλύτερο να κάνει. 
Παρόμοιες συγκρούσεις και αντιφάσεις μπορούμε να βρούμε πολλές,  παρατηρώντας τον εαυτό μας…….
Και όλα αυτά είναι πολύ φυσικά, αφού οι εγκέφαλοι μας είναι έρμαια στις ορέξεις των ψυχολογικών επιπροσθέτων [εγώ , πτυχές ] του εαυτού μας, που έχομε δημιουργήσει, και τα οποία καταναλώνουν την ενέργεια τους ανελέητα.
   

Όταν υπάρχει επίγνωση του εαυτού μας ,όταν προσπαθούμε να είμαστε συνειδητοί από όλα αυτά που συμβαίνουν στην ψυχολογία μας, τότε  βλέπουμε ….

Και είναι συνείδηση η οποία  << βλέπει>> ………..και  δεν κρίνει ,και δεν καταδικάζει καμιά σκέψη, συναίσθημα ,η δράση ,και καμιά πτυχή του εαυτού μας .
Δεν διαχωρίζει σε καλό και κακό ,σε σωστό και λάθος …….
Η κρίση ,ο διαχωρισμός είναι χαρακτηριστικό κάποιου εγώ, η πτυχής  μας που ελέγχει κάποιο εγκέφαλο μας, και φυσικά τρέφετε από την διαμάχη και την ένταση που δημιουργεί καταναλώνοντας τις ενέργειες μας .
 [το διανοητικό κέντρο είναι το αρχηγείο του εγώ ]

Την συνείδηση την ενδιαφέρει η βιωματική εμπειρία ….η αρμονία, το παιχνίδι της αντικειμενικής γνώσης  
Και αντιλαμβάνεται αυτό που η προσωπικότητα και ο νους  των ψυχολογικών επιπροσθέτων  δεν μπορεί  να αντιληφθεί.
Η συνείδηση [ συνειδητοποίηση ] αυτής της εσωτερικής μας σύγκρουσης, έχει σαν αποτέλεσμα και την κατανόηση της  ματαιότητας αυτής της  ψυχολογικής διαμάχης.
Η συνείδηση βιώνει αυτή την ψυχολογική κατάσταση σαν εμπειρία, η οποία δεν εξυπηρετεί την αρμονία και ψυχολογική ισορροπία..
Αποδέχεται όλα τα μέρη αυτής της διαμάχης, και έτσι παύει και η διαμάχη,
η σύγκρουση αναπόφευκτα παίρνει τέλος .
και κατά ένα θαυμαστό τρόπο  αρχίζουν να τελειώνουν και οι προσωπικές μας  συγκρούσεις στο εξωτερικό περιβάλλον μας και στο κόσμο μας .
Πολλοί  θεωρούν την αποδοχή σαν δήγμα αδυναμίας και κατωτερότητας, και την συγχώρεση ανωφελή .
Η αποδοχή  είναι αποτέλεσμα βαθειάς κατανόησης,  και η συγχώρεση τρόπος ζωης .     
Η συνείδηση  είναι αυτή η οποία  μπορεί να επαναφέρει  τους τρεις εγκεφάλους
Να δουλεύουν αρμονικά μεταξύ τους.


Πηγή: http://www.awakengr.com/2012/03/blog-post_3998.html#ixzz2QSVTpF2d
Under Creative Commons License: Attribution Share Alike

Ο δρόμος της αφθονίας 2


Ο δρόμος της αφθονίας.


ο φυλακας αγγελός μου.