Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πράξη και συναίσθημα.




Κάθε πράξη που πράττουμε, δημιουργεί αντίστοιχα κι ένα συναίσθημα στην καρδιά μας. Φυσικά και το ξέρεις. Θυμάσαι τότε που έδωσες σε έναν ζητιάνο λίγα χρήματα; Είχες νιώσει πλούσιος  άνθρωπος τότε. Θυμάσαι που μπήκες σε ένα μαγαζί αναζητώντας μια μπλούζα; Δοκίμασες απο δώ, δοκίμασες απο  ‘κεί, καμία όμως δέν έμοιαζε να είναι για ΄σἐνα, μα η πωλήτρια τόσο που επέμενε, εσύ είπες, ας την αγοράσω μωρε, τάχα τί! Πώς κάνω έτσι για μιά μπλούζα. Το συναίσθημα που δημιουργήθηκε βγαίνοντας απο το κατάστημα. Οτι μόλις κάποιος σου έκλεψε χρήματα. Ξέρεις πολύ καλά οτι αυτήν την μλπούζα δέν θα την φορέσεις ποτέ και επίσης ξέρεις οτι όπου και να την δώσεις για δώρο, δέν θα είναι ένα δώρο απο την καρδιά σου αλλα μία λάθος αγορά!
                Αυτά τα ζήσαμε όλοι και τα κάναμε όλοι. Ξέρεις, όσα χρήματα κι αν έχεις, δέν έχει σημασία. Τα χρήματα είναι ο χρόνος της ζωής που ξόδεψες για να τα αποκτήσεις. Μήν πετάς τον χρόνο σου και την ζωή σου. Δώσε εκεί που θέλεις, πάρε αυτό που εσύ θέλεις. Να ακούς τα συναισθήματά σου, σημαίνει πως πάντα θα πράττεις το σωστό.
                Υπάρχουν πράξεις που αφορούν το να βοηθάς. Άν γίνεις εθελοντής και βοηθάς με τον χρόνο σου συνανθρώπους και αισθάνεσαι σημαντικός μέσα απο αυτό, τότε αυτό είναι μία συνήθεια που π΄ρεπει να εντάξεις στην ζωή σου. Άν όμως γίνεις εθελοντής και πηγαίνεις με το ζόρι, το κάνεις για κάποιον άλλον ή απλά για τα πρότυπα της παλαιάς θρησκείας και την δήθεν εξασφάλιση του παραδείσου, τότε φύγε τώρα. Φύγε για να σταματήσεις να μοιράζεις έναν τέτοιου είδους αρνητισμό.
                Οι πράξεις  μας πρέπει να εξυπηρετούν την εξέλιξη της ψυχής μας και όχι να εξαναγκάζονται από μοτίβα και παποιθήσεις. Όταν πράττεις με σύμβουλο την καρδιά σου, το καταλαβαίνεις. Το ξέρεις γιατι αισθάνεσαι υπέροχα. Ακόμη κι άν οι άλλοι επιμένουν πως πράττεις με τρέλλα, εσύ ξέρεις πως είσαι στο σωστό δρόμο.