Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Είμαι έτοιμη/ος να δεχτώ αυτό που επιθυμώ ή μήπως όχι;

Μαθαίνω να καλωσορίζω κάθε είδους αλλαγή στην ζωή μου ακόμη κι άν αυτή η αλλαγή με κάνει να αισθάνομαι άσχημα. Αποδέχομαι την τωρινή κατάσταση, διότι σε διαφορετική περίπτωση, είναι σαν να προσπαθώ να κολυμπήσω προς τα επάνω, σε εναν καταρράκτη που ήδη με έχει παρει μαζί του. 
Σε καταλαβαίνω, μεγάλωσες με σταθερές αξίες οι οποίες, όσο μεγάλωνες, τόσο αυτές αποδεικνύονταν “λάθος” . Απο σταθερές λοιπόν έγιναν ασταθής και κατέρρευσαν σαν τραπουλόχαρτα μπροστά στην ίδια την ζωή.

Θυμήσου, για να μπορέσει να έρθει κάτι σε εσένα, πρέπει να του έχεις κάνει χώρο, αλλιώς, όταν παράδειγμα είσαι γεμάτος/η απο συναισθήματα πίκρας, πώς θα έρθει η χαρά; χωράει; Αν θέλεις να ερωτευτείς και βλέπεις στον δρόμο ζευγαράκια, που αντί να τα χαίρεσαι, τα ζηλεύεις επειδή σε κάνουν να νιώθεις πιό μόνος/η, τί έλκεις; Μάντεψε… μήπως την μοναξιά; Τα όμοια έλκουν όμοια. Σκέφτεσαι χρήματα, έλκεις χρήματα, σκέφτεσαι έλειψη χρημάτων, έλκεις την έλειψη κλπ. Οι καταστάσεις στην ζωή αλλάζουν όταν αλλάζει η οπτική μας.
Όταν αλλάξεις την συνήθισμένη ρότα των σκέψεων και ζήσεις απόλυτα στο παρόν. Μία κατάσταση δέν είναι καλή ή κακή, ο τρόπος που την ερμηνεύουμε την κάνει να είναι.
Σκέψου λοιπόν αυτό που θέλεις να γίνει και όχι το αντίθετο, έτσι βοηθάς τον εαυτό σου να θεμελιώσει την προοπτική αλλά και ολόκρηρο τον κόσμο.