Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Μην Παραμυθιάζεσαι! Εσύ είσαι ο Σούπερμαν.



 Σήμερα πιστεύεις σε ένα παραμύθι που σου είπανε απο τότε που ήσουν παιδάκι. Θυμάσαι τον κόσμο όπως σου τον περιέγραφαν οι γονείς σου κι εσύ λαχταρούσες να τον ζήσεις... μέχρι που τα μή και τα όχι και οι απειλιτικές προειδοποιήσεις τύπου «Οι άνθρωποι είναι κακοί και εκμεταλευτές» έγιναν κομμάτι σου. Ένα ξένο κομμάτι που ενσωματώθηκε και ζεί μέσα από ΄σένα.  Σκέφτηκες μήπως πως οι άνθρωποι μπορεί να είναι και καλοί; Για σκέψου το ενδεχόμενο να έκαναν λάθος αυτοί που σου το είπαν και να κουβαλάς ένα λάθος σε όλη σου την ζωή!
Δέν κατάλαβες ακόμη πως μεγάλωσες! Σκύβεις το κεφάλι σου για να σε χτυπούν οι αδύναμοι, αυτοί που δέν μπορούν να ζήσουν χωρίς εξουσία. Είτε να εξουσιάζουν, είτε να εξουσιάζονται. Σήκω. Η δύναμή σου είναι ΠΑΝΤΑ στο σημείο της καρδιάς.
Κοίτα, ήρθα σήμερα να σου πώ,  πως τα πράγματα είναι άλλιώτικα.  Δέν είναι αυτοί οι «Αλήτες»όπως  χαρακτηριστικά αναφέρονται στο σύνολο της εξουσίας, ειρωνικά οι χρήστες του Facebook. Άν τους ονομάζεις έτσι, τότε τοποθετείς τον εαυτό σου σε θέση θύματος. Πίστεψέ με, θύμα είναι αυτός που του αρέσει να τραβάει την προσοχή των γύρων του με την κλάψα. Γίνε τώρα ΕΣΥ! Σε καλώ να νιώσεις την δύναμη του εαυτού σου. Όλοι κλαφτήκαμε, όλοι λυπηθήκαμε τον εαυτό μας. Το μεγαλύτερο κακό είναι αυτό: πως μάθαμε να λυπόμαστε τον εαυτό μας! Άκου! Εαν είναι δυνατόν! Τον εαυτό που αξίζει κάθε σέβας και εκτίμηση. Εσύ! Ναί σε ΄σένα μιλάω. Είσαι δυνατός, μπορεί να είσαι άνεργος αλλά δέν έχει σημασία, μπορεί να βγάζεις  όσα χρήματα θέλεις,  ούτε αυτό έχει  σημασία. Τα πράγματα αλλάζουν δραματικά μέρα με την ημέρα και το ξέρουμε όλοι μας. Όσο κι άν θέλουμε να ρίξουμε ευθύνη στους άλλους, ξέρουμε όλοι, και ο καθένας προσωπικά πως έχει την ευθύνη για την ζωή του.
Θυμάμαι ένα σκύλο που του κόψανε το πόδι και εκείνος κουνούσε την ουρά του κάθε φορά που έβλεπε το αφεντικό λές και δέν έτρεχε τίποτε! Δέν είχε αυτολύπηση, απλά αποδοχή μιάς καινούριας κατάστασης.
Μερικές καταστάσεις δέν αλλάζουν, και πρέπει αναγκαστικά να προσαρμοστείς για να μπορέσεις να συνεχίσεις. Άλλες πάλι αλλάζουν, μόνο που... και πάλι πρέπει να προσαρμοστείς. Πρώτα να προσαρμοστείς και να αποδεχτείς, να ΔΕΙΣ την κατάσταση, μετά, σχεδιάζεις την αλλαγή.  Ο Σούπερμαν είσαι μόνο εσύ.
Η αλλαγή άλλωστε έρχεται και δέν είναι απόλυτα στο χέρι ενός αλλα είναι μία αλλαγή που διατηρεί την νέα ενέργεια που φέρουν οι νέοι, όπως κάθε φορά. Μιά νέα ενέργεια γεμάτη απο πλούτο που κανείς δέν έχει φανταστεί.