Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα.



Το σώμα φωνάζει...αυτό που σωπαίνει το στόμα

 
Σκέψου λιγάκι αυτή τη μικρή κηλίδα που ξεκινά να γίνει ανθρώπινο σώμα. Και μετά, να μια μύτη, ένα συκώτι, ένα νεφρό, μία καρδιά... Όλο εκείνο το υλικό που γνωρίζει πολύ καλά σε τι όργανο να σχηματιστεί!

Υπάρχει τόσο πολλή γνώση στο ανθρώπινο σώμα!

Πρέπει να θελήσεις να ελευθερώσεις αυτή τη γνώση για να ξεπεράσεις όλες τις αντιστάσεις που έχεις συσσωρεύσει μέσα στο σώμα σου σ' αυτό το πέρασμα από τον υλικό κόσμο. Ο καλύτερος τρόπος προσέγγισης της ιατρικής θα ήταν:
-"Λοιπόν, βλέπω πως το σώμα σου νοσεί... τι είναι αυτό που σε ενοχλεί;
-Για ποιο πράγμα ανησυχείς; 
-Τι σε κάνει να θυμώνεις; Τι σε απογοητεύει;" 
Γιατί στη ρίζα κάθε αρρώστιας αυτό είναι που βρίσκεται.

Και σου λέμε: "Άφησέ το να φύγει, ας πάει στο καλό, ας πάει στο καλό... 
Αυτό είναι το μήνυμα και αν το ακολουθήσεις, τότε όλα θα γίνουν αμέσως καλά".

Ομάδα Abraham
Όρεγκον ΗΠΑ, 2000






 Η ασθένεια είναι μια σύγκρουση μεταξύ της προσωπικότητας και της ψυχής. "Bach".

Το κρυολόγημα "στάζει" όταν ο οργανισμός δεν κλαίει.

Ο πονόλαιμος «φράζει», όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει τις αγωνίες.

Το στομάχι καίει όταν ο θυμός δεν μπορεί να βγει.

Ο διαβήτης εισβάλει όταν η μοναξιά πονάει και όταν η αξία μας δεν αναγνωρίζεται.

Το σώμα παχαίνει όταν η δυσαρέσκεια και η ντροπή πιέζει .

Ο πονοκέφαλος καταθλίβει όταν αυξάνουν οι αμφιβολίες και χτυπάτε τον εαυτό σας <<κατακέφαλα>> μειώνοντας το ΕΙΝΑΙ σας.
Η καρδιά χαλαρώνει όταν το νόημα της ζωής φαίνεται να τελειώνει.

Οι αλλεργίες συμβαίνουν όταν η τελειομανία είναι ανυπόφορη.

Τα νύχια σπάνε όταν είστε ευάλωτοι σχετικά με λεπτομέρειες της καθημερινής σας ζωής.

Το στήθος πονάει όταν η αγάπη πληγώνεται.

Η πίεση αυξάνεται όταν ο φόβος φυλακίζει.

Οι νευρώσεις παραλύουν όταν το εσωτερικό παιδί τυραννάει και σας λέει ότι χρειάζεστε παραδειγματική μετατόπιση των ιδεών σας ή πολύ μεγάλη αλλαγή στο σύστημα των αντιλήψεων και πεποιθήσεων σας.

Ο πυρετός θερμαίνει όταν ο θυμός μας κατακλύζει.

Τα γόνατα πονούν όταν δεν μπορείς να προχωρήσεις στη ζωή ……

Ο καρκίνος σκοτώνει εάν δεν συγχωρείς ή όταν έχεις κουραστεί να «ζεις».

Και οι σιωπηλοί σου πόνοι; Πώς μιλάνε στο σώμα σου;

Η ασθένεια δεν είναι κακό, θα σου πει ότι έχεις πάρει λάθος δρόμο.
Φαίνεται ωραίο να μοιραστούμε αυτό το μήνυμα:

Ο δρόμος προς την ευτυχία δεν είναι ευθύς αλλά είναι απλός όταν ακούς το σώμα σου.


Θα συναντήσεις καμπύλες που ονομάζονται ΛΑΘΗ, φανάρια που λέγονται ΦΙΛΟΙ, φώτα που ονομάζονται ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, και όλα διορθώνονται, αν έχεις: ένα ανταλλακτικό που ονομάζεται ΑΠΟΦΑΣΗ, μια ισχυρή μηχανή που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ, μια καλή ασφάλιση που ονομάζεται ΠΙΣΤΗ, άφθονο καύσιμο που ονομάζεται ΥΠΟΜΟΝΗ, αλλά πάνω απ' όλα έναν έμπειρο οδηγό  που ονομάζεται ΘΕΟΣ..

Nelson Torres, Doctor στη Ψυχιατρική (UCV) και ειδικός σε  ψυχο-νευρό-ανοσογλωσσική PNIL στη Βενεζουέλα


 Μηνύματα  από το σώμα

"Αν κάποιος επιθυμεί καλή υγεία, το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ρωτήσει τον εαυτό του, είναι αν νιώθει έτοιμος να απαλλαγεί από τις αιτίες της ασθένειάς του. Μόνο τότε είναι δυνατόν να βοηθηθεί.''    

Ιπποκράτης
 
  Η ασθένεια δείχνει την ανάγκη της αλλαγής στο σύστημα των πιστεύω μας και μας προειδοποιεί ότι έχουμε αγγίξει τα όρια των φυσικώνή ψυχολογικών μας ορίων. Η Κάρολαιν Μυς, στο βιβλίο της «Ανατομία του Πνεύματος» και η Λουίζ Χέη στο ‘Μεταμορφώστε τη ζωή σας’ συμπληρώνουν τον Ντάλκε ως προς τους κρυφούς ψυχικούς παράγοντες που πυροδοτούν τις διαταραχές της υγείας και που μοιάζουν σαν μικρά θεατρικά έργα ή τελετουργικά που έχουν πάρει τη θέση αυτών που πραγματικά χρειαζόμαστε. Ας δούμε μερικά από αυτά.

Κρυολόγημα: Εξωτερικές δυνάμεις σας επηρεάζουν πολύ εύκολα.  είναι καιρός να μη δίνετε σημασία και να σταματήσετε να ανησυχείτε χωρίς λόγο για μικροπράγματα. Η ίδια η λέξη κρυολόγημα υποδηλώνει κάτι που σας έκανε «να κρυώσετε μέσα σας» και εκφράζει τη βαθύτερη ανάγκη σας για ζεστασιά και θαλπωρή. Το κουκούλωμα με ζεστά ρούχα και ο πυρετός είναι μεταμφιεσμένες εκδηλώσεις αυτής της ανάγκης, όπως οι εντριβές δεν είναι παρά υποκατάστατα του χαδιού και της επαφής που η ψυχή σας είχε ανάγκη.

Μύτη που τρέχει: Υπάρχει εσωτερικό κλάμα που ουσιαστικά ζητάει βοήθεια.

Βήχας: Κάθε φορά που βήχετε βρείτε χρόνο να εξετάσετε τι σκέφτεστε. Με ποιον (ή με ποια κατάσταση)είστε θυμωμένοι; Υπάρχει κάτι ερεθιστικό μέσα σας  που σας πιέζει και σας θυμώνει και  σας κάθεται στο λαιμό. Συχνά ο βήχας είναι εκδήλωση αγανάκτησης ή άγχους όταν το άτομο νιώθει ότι έχει καταπιεί πολλά για πολύ καιρό και έχει πια φτάσει σε ένα σημείο που πνίγεται..

Μυωπία: Σε συναισθηματικό επίπεδο φοβάστε το μέλλον κι ότι αυτό μπορεί να σας επιφυλάσσει. Πηγαίνεται πίσω στην εποχή που άρχισε η μυωπία και εντοπίστε τι ήταν αυτό που φοβόσασταν. Επειδή δεν μπορούσατε να αντιμετωπίσετε  αυτή την εξωτερική κατάσταση στραφήκατε  μέσα σας. Θα πρέπει να καταλάβετε πως οτιδήποτε σας είχε φοβίσει στο παρελθόν, δεν σας επηρεάζει πλέον. Η φαντασία σας σας προκαλεί τον φόβο όχι η πραγματικότητα.
 



Έρπης στα χείλη:
σχετίζεται με αισθήματα αηδίας ή ανομολόγητου καταπιεσμένου πόθου που ο ίδιος ο εαυτός αποστρέφεται. Πρόκειται για ένα διπλό μήνυμα καθώς από τη μια τα χείλη διογκώνονται προσελκύοντας τα βλέμματα ενώ ταυτόχρονα εκπέμπουν το σήμα «μακριά από μένα». Ο έρπης στα χείλη μπορεί επίσης να δηλώνει την ανάγκη του ατόμου να αρνηθεί τις υπερβολικές οικειότητες ή να αυτοτιμωρηθεί επειδή τις επέτρεψε.

Ημικρανία:
"Στέρηση της αγάπης'' . Είναι άτομο που λαχταρά την αγάπη. Όση αγάπη πήρε δεν τπυ δινόταν χωρίς περιορισμούς και ούτε ανταποκρινόταν στις ανάγκες του. Ανάπτυξε μια τελειομανία για να μπορέσει μ' αυτό τον τρόπο να κερδίσει το δικαίωμα να αγαπιέται.

- Νιώθει ότι έχει κατακλυστεί από πληροφορίες και ότι δεν είναι ικανός να τις αφομοιώσει. Είναι άκαμπτος καθόλου ανεκτικός και κάνει το καθήκον του. Αισθάνεται μεγάλη πίεση νομίζει ότι τον αναγκάζουν να κάνει οτιδήποτε και αντιστέκεται στους ρυθμούς της ζωής. Το αποτέλεσμα είναι ότι πάσχει από νευρικό στρες που το δημιουργούν οι ανάγκες και οι ευθύνες της ζωής. Γεγονότα που τον κάνουν να νιώθει αβοήθητος απελπισμένος και άτυχος είναι συχνά ο προάγγελος των κρίσεων ημικρανίας...
Υπάρχει απραγματοποίητο σχέδιο που του προκαλεί μεγάλο πόνο.


Αυτιά: βόμβος, πόνος ,βούλωμα των αυτιών ή περιορισμός της ακοής σηματοδοτούν την αντίστασή μας σε ορισμένες εντολές ή την άρνησή μας να ακούσουμε και να δεχθούμε κάποια πράγματα. Δεν θέλουμε πια ούτε να ακούμε ούτε να υπακούμε. Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Η βαθύτερη ανάγκη πίσω από τα προβλήματα των αυτιών είναι να αποσυρθούμε στον εαυτό μας , να αφουγκραστούμε τι αυτός έχει να πει.

Καρδιά: τα προβλήματα σ’ αυτό το ζωτικό όργανο υποδηλώνουν έντονες συναισθηματικές εντάσεις, άγχος, στρες… μία άρνηση να δούμε την ζωή με θετικό μάτι. Όταν δυσκολευόμαστε να συγχωρέσουμε και να αγαπήσουμε χωρίς όρους. Διακατέχεστε από την τάση να τα παίρνετε όλα κατάκαρδα ή  πολύ στα σοβαρά. Έχετε την τάση να αρνείστε τις ανάγκες σας  και να εκπληρώνετε τις ανάγκες των άλλων, μόνο και μόνο για να σας αγαπούν. Επιζητείτε την αγάπη μέσα από πράγματα που  προσφέρετε στους άλλους. Το κυρίαρχο μήνυμα που συνδέεται με όλες τις καταστάσεις της καρδιάς είναι ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ!!



 Πόδια: καθώς τα πόδια μας μεταφέρουν αποτελούν τους συμβολικούς δείκτες για τον τρόπο που βαδίζουμε στο μονοπάτι της ζωής μας. Πόνοι, κάλοι, δυσκολία στις αρθρώσεις, κατάγματα και χτυπήματα δείχνουν πάντα μια αντίρρηση που προβάλει ο εαυτός για την κατεύθυνση που έχουμε πάρει.




Χέρια: τα χέρια αντιπροσωπεύουν τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τη ζωή μας, τις ευθύνες μας και τα ταλέντα μας. Πόνοι ή κατάγματα στα χέρια δηλώνουν την αντίδραση του εαυτού επειδή δεν εκφράζουμε όλο το δυναμικό μας ή δεν διαφεντεύουμε με σοφία τον εαυτό μας και τις υποθέσεις μας. Μήπως έχουμε κάνει κάποια παραβίαση των ορίων μας;

Πόνοι στους ώμους και τον αυχένα: υποδηλώνουν συχνά πως έχουμε αναλάβει μεγάλα βάρη , περισσότερα από όσα αντέχουμε να σηκώσουμε ή ότι έχουμε αυτοπεριοριστεί και έχουμε δεχθεί να υποταχθούμε. Δηλώνουν ένα είδος υποδούλωσης το οποίο έχει φτάσει πια σε οριακό επίπεδο. Οι πόνοι στους ώμους δεν μας αφήνουν να υψώσουμε τα χέρια και το αυχενικό μπλοκάρει μια ευρύτερη περιοχή δείχνοντας ένα είδος ακαμψίας που έχει επέλθει με τον καιρό. 


 Πυρετός: Σε συναισθηματικό επίπεδο ο πυρετός είναι το αποτέλεσμα καταπιεσμένου θυμού. Τα ρίγη στη διάρκεια του πυρετού δηλώνουν ότι ο θυμός είναι ακόμα καταπιεσμένος. Μόλις τα ρίγη σταματήσουν ο θυμός απελευθερώνεται και η υπα΄ρχουσα ένταση οδηγείται προς εκτόνωση.

Κεφάλι: Από τον πονοκέφαλο και την ημικρανία ως τις σοβαρές παθήσεις που εκδηλώνονται στην περιοχή του κεφαλιού φανερώνεται η στάση μας απέναντι σ’ αυτά που μας απασχολούν. Αυτός είναι ο τρόπος που το σώμα μας στέλνει ένα μήνυμα ότι έχουμε φορτωθεί με πολλές σκοτούρες ή ότι έχουμε υπερφορτώσει τα κυκλώματα με κάτι που μας ζητάει πολλή ενέργεια και σκέψη δίχως να αναγνωρίζουμε ότι χρειάζεται να αφήσουμε τα πράγματα να «κρυώσουν» λιγάκι πριν πάρουμε αποφάσεις.

Ποιός Είσαι;

Θέλεις να σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι και όχι για μιά ιδιότητα που σου είπαν ότι πρέπει να εκτελείς για να είσαι αρεστός στους άλλους! Όχι επειδή είσαι: καλό παιδί... εξυπηρετικό παιδί... σταθερό παιδί..΄ο λόγος σου είναι συμβόλαιο... ΄κτλ κτλ...!! Όλοι έχουν το δικαίωμα να είναι σε όλους τους ρόλους και ο καθένας μπορεί να αλλάζει όποτε θέλει. Είναι το πιό οδυνηρό και το πιό αναπόφευκτο στην ζωή που εξελίσετε. Ότι κι άν διαλέξεις οι ρόλοι πρέπει να παιχτούν όλοι για να φτάσεις, οπότε άν είσαι κάπου στην μέση μήν διστάζεις! Ούτε στον ευατό σου να λές ψέμματα άλλο. Δέν είσαι αυτός ο άνθρωπος που νόμιζες κι εσύ πως είσαι! Είσαι κάτι πιό μοναδικό απο αυτό που νομίζεις και κάτι πιό μεταβλητό από αυτό που σου είπαν. Το ποιός είσαι πρέπει κάθε μέρα να το ρωτάς στον εαυτό σου, έπειτα να αποφασίζεις μόνος ποιός θέλεις να είσαι τώρα. Όλο το παρελθόν διορθώνεται όταν η οπτική αλλάξει και δεχτείς αυτό το πράμα που σιγά σιγά σου αποκαλύπτεται, γιατι  όλα είναι εσυ.