Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Γιατί πρέπει να ακόυς 25 λεπτά την ημέρα μουσικἠ;



Όπως φαίνεται, αν και λαοί υποανάπτικτοι χρησιμοποιούν την μουσική και τον χορό, στην σύγχρονη εποχή μας διαφέυγει η τόση επηρροή που έχει στον εγκέφαλο.
Υπάρχει μία επικοινωνία του ανθρώπου με το σύμπαν μέσω των κυμμάτων, της έντασης, μέσα απο τις νότες και τον τρόπο που εναλλάσονται. Πλέον είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται και επηρρεάζεται άμμεσα απο την μουσική και τον ρυθμό που ακούει, και καλλιεργεί κατ’αυτόν τον τρόπο την προσωπικότητά του.
Σύμφωνα μάλιστα με κάποια ανεπιβεβαιωμένη έρευνα, υπάρχει υπαινιγμός πως εάν ένας άνθρωπος ακούσει, συγκεκριμένο είδος μουσικής, για ενα συκεκριμένο χρονικό διάστημα,  μπορεί να έρθει σε οργασμό. Αυτό βέβαια είναι απλά μιά εικασία, ομως μέρα με την μέρα ανακαλύπτουμε και συνειδητά πλέον επιλέγουμε την μουσική που ακούμε.
                Τα παραδείγματα έχουν ώς εξής: Το τραγούδι των pink floyd money”, Ανεβάζει την διάθεση, ενω το Κ488 του motzart, έχει ρυθμό, 65 με 70, όσο και της καρδιάς μας σε κατάσταση χαλάρωσης.
                Υπάρχουν άλλωστε έρευνες που υποστηίζουν πως η έγκυος όταν ακούει μουσική, την ακούει και το μωρό. Μάλιστα όταν γεννιέται τείνει να ηρεμεί ακούγοντας την μουσική αυτήν που άκουγε μέσα στην μήτρα.
                Κατα τα άλλα όμως και πάλι υπάρχει μία μαγική επικοινωνία του ανθρώπου μεσω της μουσικής, κάτι που μέχρι στιγμής είναι ανεξήγητο. Ακούγοντας έστω 25 λεπτά καθημερινά μουσική, οδηγείστε στην μακροζωἱα και σε μιά πιό χαρούμενη στάση ζωής.
Αν δέν ακούγατε μέχρι τώρα, καλή και διασκεδαστική αρχή λοιπόν. Άλλαξε τον σταθμό των ειδήσεων την ώρα που οδηγεἰς και φτιάξτε το κέφι σου. Δές τα πράγματα, απο την δική σου οτική και βούλωσε κάθε τί που προσπαθεί να ενάξει στην μιζέρια. Αυτή είναι  μία προσωπική επανάσταση που οδηγεί σε μιά πιό ήρεμη ζωή. Κλείσε το στόμα οποιανού σε φοβίζει. Άσε την μελωδία να σε οδηγήσει σην αλήθεια σου. Βρές το θαύμα σου!

Το παρακάτω link οδηγεί στο τραγούδι what a wonderfull world