Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Οι "εξυπνοι" βλάκες της εποχής μας.



Οι  "έξυπνοι" της εποχής που διαπίστωσαν πρόσφατα τον ύπνο που κοιμόνταν τόσα χρόνια, ανακάλυψαν ΜΙΑ πλευρά τους ακόμη, και διαλλαλούν στον κόσμο πως είναι έξυπνοι, αυτοί τα κατάφεραν! Ανακάλυψαν ΜΙΑ πλευρά τους ακόμη που τόσα χρόνια αγνοούσαν. Δέν λέω, μπράβο και συγχαρητήρια γιαυτό! Αλλα το ΜΙΑ το τονίζω τόσο, όχι για να δείξω πως είναι μία και μοναδική, αντίθετα, για να δείξω πως μπροστά στις τόσες πλευρές που έχουμε, η ΜΙΑ, είναι ένα βήμα σημαντικό προς την αυτοεκπλήρωση, αλλα ένα μόνο βήμα.
                Πώς μπορώ να βοηθήσω τον κόσμο; Αυτή είναι μιά καλή ερώτηση που πρεπει να ρωτήσεις τον εαυτό σου. Σταμάτα τα καυχήματα και μήν δειχνεις τον δρόμο σου στους άλλους, ο καθένας έχει τον δικό του δρόμο για να φτάσει στο ίδιο σημείο!
                Βοήθα τον άλλον να τον ανακαλύψει και μήν καυχιέσαι μές στον ψευτοεγωισμό της  δήθεν επιτυχίας που στόχο μόνο έχει την δική σου δόξα! Θυμήσου τον δρόμο που έχεις εμπρός σου!
                Υπάρχει αυτός ο κόσμος που όλοι είναι χορτασμένοι, που όλοι είναι χαρούμενοι, που όλοι δουλεύουν κάμνοντας την δουλειά που επιθυμούν και βοηθά στην εξέλιξή της ψυχής τους. Υπάρχει ο κόσμος με δωρεάν ενέργεια, υπάρχει ο κόσμος της αλληλοβοήθειας και της συμπόνιας. Υπάρχει ο κόσμος ο μεγαλόκαρδος και όλος αυτός ο κόσμος είναι εδώ! Σε περιμένει να ωριμάσεις, μέρα με την μέρα τα καταφέρνεις και είσαι ένα βήμα πιό κοντά του κάθε φορά, ακόμη κι άν εσύ ο ίδιος δέν το καταλαβαίνεις. Πίστεψέ με, με σιγουριά στο λέω πως υπάρχει.
                Ζούμε σε μιά εποχή που πρέπει να χτίσουμε κάτι καινούριο, πάντοτε το καινούριο προκαλεί ανασφάλεια και ξεβόλεμα. Αν νιώθεις έτσι τότε είσαι στον σωστό δρόμο. Θυμήσου όμως κάτι ακόμη, πως για να χτίσεις ένα καινούριο σπίτι, πρέπει να γκρεμίσεις πρώτα το παλιό. Στασου στα πόδια σου, θρήνησε, και αποχαιρέτα το παλιό σου σπίτι με νοσταλγία, απογαλακτισμό, με χίλια συναισθήματα που ματώνουν την καρδιά σου. Σε αυτό το σημείο είμαστε, στο γκρέμισμα! Να θυμάσαι πάντοτε πως την θέση του θα πάρει κάτι ολοκαίνουριο, να θυμάσαι πως ζωή, σημαίνει αλλαγή, όσο πονά, τοσο πιό ουσιώδη είναι.