Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

10-Τρόποι για να αυξήσετε την δόνησή σας.

Όλες οι σκέψεις σου και τα συναισθήματα που έχεις, είναι ενέργεια, και η ενέργεια είναι δόνηση.  Μάθε να αυξάνεις αυτές τις δονήσεις και θα δεις την ζωή σου να αλλάζει δραματικά.
  1. Εντόπισε κάτι όμορφο και εκτίμησε το. Η ομορφιά βρίσκετε παντού γύρω μας, από το ξημέρωμα μέχρι και το δείλι και σε όλα όσα μεσολαβούν. Οι περισσότεροι από εμάς, δεν δίνουν σημασία και δεν εκτιμούν την ομορφιά από την οποία περιστοιχίζονται. Ναι, υπάρχει παντού. Λοιπόν, πάρε τον χρόνο σου και εκτίμησε την όταν την δεις. Ακόμη κι  αν την δεις σε ένα λουλούδι που μεγαλώνει, ή στον τρόπο που πέφτουν οι σταγόνες της βροχής στο έδαφος ή επάνω σου, εκτίμησε αυτό που προσφέρει εκείνη την στιγμή η ζωή.
  2. Κάντε μια λίστα για το τι είσαι ευγνώμων στην ζωή σου ως τώρα.  Κάνοντας μια λίστα ευγνωμοσύνης, η δόνηση σου μετακινείτε από το «δεν έχω» στο «τι φέρνει αφθονία στην ζωή σου».  Το να είσαι ευγνώμων, σημαίνει πολλά περισσότερα από αυτά που μπορείς να φανταστείς. Μπορείς να ξεκινήσεις με την σκέψη του ότι «είμαι ζωντανός» και από εκεί να επεκταθείς σε όλα τα υπόλοιπα. 
  3.  Δια λογίσου.  Κάθισε σε μια άνετη θέση , κλείσε τα μάτια σου και εισέπνευσε βαθιά και έπειτα εξέπνευσε βαθιά και συνέχισε να επαναλαμβάνεις.  Πολύ συχνά περνάμε τις ημέρες μας με το εγκέφαλό μας να ζει μέσα σε ένα τοξικό περιβάλλον από στρες. Ο διαλογισμός βοηθά στο να ηρεμήσει το πνεύμα μας και μας βάζει σε μια κατάσταση ειρηνική. 10 λεπτά διαλογισμού την ημέρα, θα αλλάξει για πάντα την ζωή σου
  4. Πράξε κάτι για κάποιον άλλον. Το να δίνεις σε κάποιον άλλον, μετακινεί την σκέψη από το « δεν έχω αρκετά» στο «έχω περισσότερα από πολλά για να δίνω στους άλλους». Η αφθονία είναι μια υψηλή δόνηση. 
  5. Σταμάτα να παραπονιέσαι και να κοτσομπολεύεις. Το να παραπονιέσαι και να κοτσομπολεύεις σε τοποθετεί σε μια πολύ χαμηλά δόνηση. Αναρωτήσου, τα πράγματα για τα οποία μιλάς σου φέρνουν και αναφέρονται σε  αυτά που επιθυμείς; Εάν όχι, τότε σταμάτα να παραπονιέσαι και ξεκίνα να βρεις τρόπους για να είσαι χαρούμενος/η. 
  6. Κινήσου, γυμνάσου, δράσε. Η δόνηση απαιτεί κίνηση, όσο περισσότερο κινήσε τόσο αυξάνεται και κινέιται και η δόνηση σου. Γίνε λοιπόν δραστήστήριος/η, χόρεψε! Όσο πιο χαρούμενος/η νιώθεις τόσο περισσότερο προσελκύεις χαρούμενες εμπειρίες, διότι οδηγείς τον εαυτό σου σε υψηλότερες δονήσεις. 
  7. Συνειδητοποίησε ότι έχεις περισσότερο έλεγχο στην ζωή σου από αυτόν που πιστεύεις ότι έχεις. Δεν είσαι απλά ένα θύμα των καταστάσεων, του παρελθόντος, των οικογενειακών τραυμάτων ή οτιδήποτε άλλο.  Μπορέις να αλλάξεις την ζωή σου αυτοστιγμεί, απλά συνειδητοποίησε το. Σε πολλές παραδοσιακές φιλοσοφίες αυτό ονομάζεται «ολική ευθύνη». Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για το πως αισθάνεσαι αυτήν την στιγμή εκτός από εσένα τον ίδιο. Δεν είναι κατάρα, είναι ευλογία διότι σου δίνει πίσω την δύναμή σου. 
  8. Ανέπνευσε, απλά κάθισε και προσπάθησε να εισπνέεις και να εκπνέεις για περισσότερη ώρα. Έχει άμεση επίπτωση στο νευρικό σου σύστημα και σε βοηθά να χαλαρώσεις.  Μια ήρεμη δόνηση, είναι μια υψηλή δόνηση. 
  9. Κάνε κάτι που φοβάσαι. Ο φόβος μας κρατάει πίσω από το να είμαστε σε μια κατάσταση αγάπης, το να αντιμετωπίζεις αυτούς τους φόβους, σε κάνει να ανοίγεσαι σε έναν κόσμο μεγαλύτερων δυνατοτήτων.  Φοβάσαι τα ύψη; Πήγαινε και κάνε πτώση με αλεξίπτωτο. Φοβάσαι την δημόσια ομιλία;  Πες ένα ποίημα σε ανοιχτό μικρόφωνο. Θα αρχίσεις να συνειδητοποιείς ότι ο φόβος σου ήταν χειρότερος από το πραγματικό πρόβλημα. Μια αίσθηση απελευθέρωσης θα σε κατακλύσει και θα σε ξεπλύνει. 
  10. Κάνε μια ουσιώδη συζήτηση με έναν φίλο από το να κοτσομπολεύεις και να κλαίγεσαι. Μίλησε για τις ιδέες σου. Τι έχεις σχεδιάσει για τον εαυτό σου; Ποια νομίζεις ότι είναι η φύση της πραγματικότητας. Είμαστε πνευματικά όντα που έχουν μια ανθρώπινη εμπειρία; Μιλώντας για τέτοια θέματα, βοηθούν στο να αυξηθεί η δόνηση και των δύο μέσω του ότι σκέφτεστε μεγαλόπνοα. Αν δεν έχεις κάποιον που να μπορείς να μιλήσεις για τέτοια θέματα, υπάρχει μια ομάδα  υψηλής νοημοσύνης και ξεχωριστά για τον καθένα ακριβώς εδώ. Άφησε ένα σχόλιο εδώ κάτω και... ας ξεκινήσουμε το chat.