Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Αναπνοϊστές : “Τρώνε” ήλιο και ζουν όπως τα φυτά

Μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει αφήνοντας απλά το σώμα του εκτεθειμένο στον  Ήλιο και χωρίς να τρώει τις γνωστές παραδοσιακές τροφές;
‘Εντονες συζητήσεις και συγκρούσεις μεταξύ επιστημόνων έχει προκαλέσει η ταινία- ντοκυμαντέρ «Στην αρχή ήταν το Φως», η οποία διαπραγματεύεται το θέμα των Breatharians (Αναπνοϊστές), των ανθρώπων που δεν χρειάζεται να τραφούν με συμβατικές τροφές, αφού ισχυρίζονται ότι τρέφονται με τον Ήλιο.
Το θέμα της αφαγίας έγινε ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα με την περίπτωση του 65χρονου Mataji Prahlad Jani, ο οποίος ισχυρίζεται ότι από τα 7 του χρόνια έχει να φάει τροφή και ζει με τη μέθοδο της ηλιοθέασης.
Στην ταινία γερμανικής παραγωγής, εξηγούν άνθρωποι το πώς εδώ και χρόνια εφαρμόζουν την ηλιοθέαση και τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της στάσης ζωής. Συμμετέχουν δε και επιστήμονες που δεν μπορούν καν να συνειδητοποιήσουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «Πως γίνεται να τρέφονται με φως; Δεν είμαστε φυτά, είμαστε άνθρωποι»

Ο διάσημος Dr Rudiger Dahlke περιγράφει με γλαφυρό τρόπο την παράδοση της ανατολικής φιλοσοφίας που με την βοήθεια της κβαντικής φυσικής παρέχουν πλέον κίνητρα για σκέψη και μελέτη του φαινομένου των «αναπνοϊστών», ενώ ο διατροφολόγος Δρ Wolfgang Martl σαστίζει μπροστά στην κάμερα και αναρωτιέται πως βρίσκουν αυτοί οι άνθρωποι ενέργεια για την καρδιά ή το συκώτι τους…
Ο δρ Michael Werner μαρτυρά τη δική του εμπειρία αφού εφαρμόζει την μέθοδο από το 2001.
Η ταινία αποτελεί γενικότερα μια γροθιά στο επιστημονικό μοντέλο που έχει επικρατήσει στην σύγχρονη εποχή αναφέροντας πως πάντοτε υπήρχαν άνθρωποι, χιλιάδες χρόνια τώρα, που ζουν χωρίς να τρώνε και να πίνουν.

http://episkiasis.wordpress.com/2011/01/24/breatherians/#more-6723

Το θέμα βέβαια είναι πολύ πιό απλό και εξηγήσιμο σε κάποιον που κατανοεί και συνδέει την ύπαρξή του με το φώς. Το φώς είναι η προέλευση της ζωής. Είμαστε αγνό φώς και κάθε φορά που το "ξεχνάμε" ως άνθρωποι, τόσο πιό άνθρωποι γινόμαστε. Γιατί ο τέλειος άνθρωπος είναι όλα αυτά που μισέις αλλά και όλα αυτά που αγαπάς. Αυτά που αγαπάς είναι και ο Θεός σου λοιπόν που συνηπάρχουν και τα όργανά σου φτιάχτηκαν για να ονειρεύονται, όλα τα όργανα. όχι για την βαριά τροφή που τα φορτώνουμε, κάπου εκεί υπάρχει και ο τέλειος "Θεός".