Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Οι πρώτες φορές.



Οι στιγμές με φίλους, είναι η προίκα της ψυχής. Άν έχει πολλές στιγμές, η ψυχή γίνεται πλούσια και δέν βασσανίζει τους γύρω της.
Καλείσαι να διερευνήσεις τον εαυτό σου σε αυτόν τον κόσμο. Να βρείς μέσα σου την οντότητα της εκτίμησης. Μπορεί να σου φαίνεται αδιάφορο κάτι σήμερα αλλά το αδιάφορο που περνά απο εμπρός σου, είναι η ίδια η ζωή που σου παρουσιάζεται, με την φορεσιά μίας μηχανής, μιάς κουζίνας, μίας συζήτησης ίσως. Λέγοντας οτι δεν σε αφορά είναι σαν να απορρίπτεις την ίδια την ζωή που σου παρουσιάστηκε.
                Μάθε κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρεις ηδη στην καθημεριονότητά σου. Δέν είναι κακό να αισθανθείς για μιά φορά οτι δέν ξέρεις.  Το να εκτίθεσαι σου κάνει πολύ μεγάλο καλό! Ούτε κάν που φαντάζεσαι τον τρόπο με τον οποίο η ζωή προσπαθεί να διευρύνει το αντιληπτικό σου πεδίο, ωστε να εκτιμάς περισσότερα πράγματα σε αυτήν και ΟΧΙ μόνον αυτά που ήδη ξέρεις. Με το να ασχολείσαι με αυτά που ξέρεις, βοηθάς τους άλλους αλλα εσύ μένεις στάσιμος στην εξέλιξη. Με το να ξαναγίνεσι μαθητής, εξελίσεις μία ακόμη πλευρά σου. Του ζωγράφου, του ηλεκτρονικού, του τραγουδιστή, του μουσικού... και αφήνω τα υπόλοιπα να τα συμπληρώσεις εσύ.
Στιγμές την πρώτης φοράς που μένουν για πάνα και όσο μεγαλώνεις εσύ, αυτές αντί να αυξάνονται, παραμένουν εκεί. Δημιούργησε καινούριες στιγμές πρώτης φοράς, νιώσε να εκτίθεσαι, θέλει πολύ κουράγιο. Μετά νιώσε περήφανοςἤ για αυτό το κατόρθωμά σου.
Η εκίμηση προκαλεί ευτυχία.