Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Η Λάμπα που διαβάζει το μυαλό μας


lamp-mind-technology-princeton
Μια καινοτομία που αποδεικνύει την επίδραση του εγκεφάλου στην ύλη
Η Καινοτομία: Η Λάμπα του Εγκεφάλου (Mind Lamp) είναι δημιουργία της εταιρείας Psyleron, που κατασκευάζει προϊόντα βασισμένα στα ευρήματα ερευνών του εργαστηρίου Έρευνας Μηχανικών Ανωμαλιών (PEAR) του πανεπιστημίου Πρίνστον.
Η Τεχνολογία: Η Λάμπα του Εγκεφάλου μοιάζει με τις κοινές φλούο λάμπες που αλλάζουν διαδοχικά χρώματα μόνο που έχει εγκατεστημένο στο λειτουργικό της πρόγραμμα έναν REG (random-event generator), ένα σύστημα πρόκλησης τυχαίων γεγονότων. Το REG χρησιμοποιεί το κβαντικό φαινόμενο που ονομάζεται «σήραγγα ηλεκτρονίων» και το οποίο παραδόξως παραβιάζει τις καθιερωμένες θεωρίες της φυσικής αφού οι ερευνητές του εργαστηρίου βρήκαν ισχυρές στατιστικές σχέσεις αλληλεπίδρασης μεταξύ της συμπεριφοράς της συσκευής και της ανθρώπινης πρόθεσης σε μια σειρά αυστηρά διεξαγόμενων πειραμάτων.
 Η μαγεία: Η Λάμπα έχει την απίθανη ιδιότητα να μπορεί να «διαβάζει» και να αντιδρά με την ανθρώπινη σκέψη. Με το που μπαίνει στην μπρίζα, το πρώτο φως που βγάζει είναι ένα γαλακτερό λευκό και συνεχίζει με 8 άλλα χρώματα. Στη συνέχεια στέκεται σε όποιο χρώμα σκέφτεται ο άνθρωπος δίπλα της. Αν κάποιος σκεφτεί το πράσινο η λάμπα παραμένει στο πράσινο, αν σκεφτεί μπλε, στο  μπλε.
Οι επιστήμονες ακόμα δεν ξέρουν πως λειτουργεί αυτός ο παράγοντας τυχαιότητας που συνδιαλέγεται με την ανθρώπινη συνείδηση, γνωρίζουν όμως ότι λειτουργεί.
Το θέμα θυμίζει όλους εκείνους τους παλιούς και σύγχρονους δασκάλους που μιλούν για τη δύναμη των σκεπτομορφών ή τη δυναμική της ανθρώπινης πρόθεσης να προκαλεί αλλαγές στην ύλη. Η φυσική του 21ου αιώνα, πλησιάζοντας την μεταφυσική αρχίζει να δίνει ενδιαφέρουσες αποδείξεις για τα όρια μιας επιστήμης που σε μεγάλο βαθμό ακόμα αγνοούμε

http://indigoblue.gr/i-lampa-pou-diavazi-to-mialo-mas/#.U58gFXbm41I

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου