Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Ενέργεια, μαγεία, θρησκεία, σύμβολα Φέγκ σούι.

Καθώς όλο και συχνότερα παρεξηγούμε τους όρους ενέργεια, μαγεία, θρησκεία, σύμβολα (π.χ. σανανιστές). Αρχικά δυό λόγια για την ενέργεια που υπάρχει.
        Για να κατανοήσει κάποιος την ενέργεια, θα πρέπει αρχικά να δεχτεί πως υπάρχει. Ενέργεια στην φυσική λέμε την δύναμη η οποία σπρώχνει το αντικείμενο και η ενέργεια μεταβαίνει στο αντικείμενο και το αντικείμενο αντιδρά. Θυμάσαι; Αυτό είναι ενέργεια με την συμπλήρωση όμως, πως ενέργεια υπάρχει σε κάθε τί που μπορείς να σκεφτείς. Υπάρχει στα αντικείμενα, στα ζώα, στον άνθρωπο στην γή στον ουρανό, στα έμψυχα όλα, στα άψυχα όλα, ακόμη και ο αέρας είναι μία μάζα λεπτής ενέργειας.  Τα πάντα δονούνται και χορεύουν στο σύμπαν και εξελίσονται. Βέβαια αυτά που γράφω εδώ, είναι άκρως αναφορικά και σε καμία περίπτωση δέν μπορούν να μεταδώσουν την γνώση και την κατανόηση της ενέργειας σε άτομο που δέν έχει σκεφτεί στο παρελθόν ποτέ κάτι τέτοιο. Μπορώ όμως με ακρίβεια και σιγουριά να σου πώ πως η σκέψη, έχει ενέργεια. Ναί η σκέψη που τώρα κάνεις, έχει ενέργεια και έχει βαρυτική έλξη, Όπως η γή έλκει τα σώματα, έτσι και η σκέψη άν εστιαστεί, έλκει αυτό το οποίο σκέφτεσαι. Π.χ. Φοβάμαι πως θα αργήσω, αποτέλεσμα, αργείς. Έχω προαίσθημα πως θα με παρατήσει, σε παρατάει. Πάντα αγωνίζομαι!  Αποτέλεσμα; μάντεψε, αγωνίζεσαι. Ότι κι άν σκεφτείς, να είτε καλό είτε κακό, το έλκεις. (Νόμος ¨Ελξης, Το μυστικό). Επίσης κάπου εδώ κατατάσεται η ολιστική ιατρική ή ρέικι ή θεραπεία με βότανα, λίθους κτλ.
           Η μαγεία για παράδειγμα, έχει κερια, λίθους, θυμίαμα κτλ. Η εκκλησία έχει θυμιάματα ψαλμούς κεριά, συμβολα. Η αστρολογία έχει σύμβολα, λίθους. Το φέγκ σούι έχει σύμβολα, λίθους, προσπαθεί να χαλιναγωγἠσει την συμπαντική ενέργεια. Οι ινδουιστές είχαν κατανοήσει τα ουράνια σώματα και πίστευαν τόσο σε αυτά, ωστε πάντρευαν τα παιδιά τους από μικρά, σύμφωνα με τον γενέθλιο χάρτη τους. Δέν παρατηρούσαν απλώς την ενέργεια που ασκούν τα ουράνια σώματα επάνω τους, αλλά ήθελαν να ελέγξουν και αυτήν την ενέργεια και την χαλιναγωγήσουν. Έτσι λοιπόν έχουμε τα σύμβολα χαραγμένα επάνω στους διάφορους λίθους, διότι τα σύμβολα, έχουν ενέργεια και επηρεάζουν την συμπαντική ενέργεια. Το ίδιο συμβαίνει και με τους αδικημένους "μάγους". Βέβαια εδώ κατατάσονται πολλοι σύμφωνα με την ορθόδοξη εκκλησία λόγω του οτι, άνθρωπος που δέν ανήκει στην δική μας θρησκεία, είναι μάγος ή σατανικός.
       Η θρησκεία από την άλλη, άν και ασχολείται και υιοθετεί αρκετά απο τα "μαγικά" π.χ. κεριά για να απελευθερώνουν τις ευχές στο σύμπαν, σύμβολα που δίνουν δύναμη και προστατεύουν, (Σταυρός, Δικέφαλος) Ψαλμούς και επίκληση ανώτερης δύναμης, εστιασμένη σκέψη. Γιά σκέψου να έλεγες σε κάποιον αλόθρησκο, οτι μεταλαβαίνεις το αίμα του χριστού! Ή οτι τρώς το σώμα του, έστω και συμβολικά! και ύστερα λένε για τους μάγους οτι είναι αντριχιαστικοί και μακάβριοι! Ωστόσο αποστασιοποιεί τον εαυτό της από την κατάταξη.
      Τα σύμβολα τώρα είναι μία άλλη ιστορία η οποία ναι μέν έχουν επίδραση στις συμπαντικές ενέργειες αλλά η επιλογές που κάνει ο άνθρωπος, που υποτίθεται πως έιναι τυχαίες, αντικατοπτρίζουν ακριβώς την κατάσταση της ζωής του και το επίπεδο αυτογνωσίας του.  Ένα απλό παράδειγμα, εάν κάποιος, ζεί μόνος του, αλλά στο κρεβάτι του δέν έχει δύο μαξιλάρια, και οι δύο πλευρές που προσεγγίζει κάποιος το κρεβάτι δέν είναι ίδιες και κάποια έχει στριμωχτεί, ή άν η νοτιοδυτική πλευρά του σπιτιού κυριαρχείται απο χάος, αμέσως το φέγκ σούι μας λέει οτι το άτομο αυτό, δέν έχει ούτε κάν σχέση και οτι μπλοκάρει τις μελλοντικές σχέσεις στην ζωή του, ενώ δηλώνει (στο σύμπαν) ακριβώς το αντίθετο, λόγω κάποιου παρελθοντικού προβλήματος που τον σημαδεψε ψυχικά!

Με πολύ αγάπη σε όλους εσάς που το διαβάζεται και συμμετέχετε στην εξέλιξη του πλανήτη.
Ευχαριστώ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου