Μήπως το μυαλό σου έχει αναπτύξει επικίνδυνη ταχύτητα και τρέχει εμπρός;

Translate

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Κούραση –ενέργεια, επαναφόρτιση




Έχεις καταλάβει τί σημαίνει κούραση; Το σώμα δέν κουράζετε εύκολα, το έχεις καταλάβει; Έχεις μια μέρα στην δουλειά τόσο κουραστική, δέν σου μένει χρόνος ουτε τον εαυτό σου να καληνυχτήσεις. Ξέρεις, είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά άλλωστε.
Θυμήσου τις ημέρες εκείνες που ήταν τοσο μα τόσο αποδοτική η δουλειά σου, θυμάσαι; Θυμήσου τα μπράβο από προυσταμένους αλλά και απο συναδέλφους σου που ακόμη και όσοι δέν το έλεγαν, έβλεπες στα μάτια τους τον σεβασμό και την αναγνώριση. Αναγνώριζαν την επιτυχία σου, τους κόπους σου και σε δόξαζαν σιωπηλά, άλλοι με θαυμασμό, άλλοι με ζήλια, άλλοι και με τα δυό. Θυμάσια τι έκανες μετά την δουλειά;
Λοιπόν, η ενέργεια που ένιωθες απο όλο αυτό, σου έδωσε τόσο ξεκούραση που μπορούσες πραγματικά να συνεχίσεις για όση ώρα το αισθάνεσαι και αν θυμάσαι, έψαχνες κόσμο ναμοιράσεις την χαρά, να περηφανευτείς και να επεκτίνεις την αναγνώριση του κάποιος είμαι.
Στην πραγματικότητα αυτη η ενέργεια έρχεται πράγματι όταν κάνουμε πράγματα για τα οποία αισθανόμαστε υπέροχα. Μετά απο ένα πρωινό στο γυμναστήριο, πηγαίνω στην δουλειά με περισσότερη ενέργεια και διαύγεια λέει μια φίλη μου. Δέν είναι τυχαίο.
Κάθε φορά που θα λές οτι είσαι τόσο κουρασμένος/η , θέλω να ψάχνεις έναν τρόπο να ανεβάζεις την ενέργειά σου. Πόσες και πόσες φορές βαλτώσαμε με λάθος συμπεριφορά απέναντι στον εαυτό μας. Τώρα ξέρεις. Το ξέρω οτι είναι αδύνατον να σηκωθείς απο την κούραση αλλα ακόμη κι έναν περίπατο να κάνεις, σου δίνω τον λόγο μου πως θα ξεκουραστείς. Σκέψου τί είναι αυτό που συνήθως σε κάνει να νιώθεις καλά; Σκέψου τί είναι αυτό που αφού το κάνεις αισθάνεσαι υπέροχα όταν τελειώνει και όσο δύσκολο κι άν είναι κάνε το. Άκοπυ το αγαπημένο σου κομμάτι, κάνε ένα αφρόλουτρο, κάνε μασάζ τον εαυτό σου ή ακόμη καλύερα ζήτα από κάποιον άν υπάρχει να σου κάνει ωστε να αναπτυχθεί και να καλλιεργηθεί η επαφή, μαγείρεψε το αγαπημένο σου γεύμα. Ό,τι σε ευχαριστεί και μπορείς να το κάνεις, κάνε το. Κάνε την χάρη στον εαυτό σου και άλλαξε την ενέργειά σου. Κάντο για όλους, όχι μόνο για ‘σένα.
Με αγάπη για μια καλύτερη ζωή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου